luni, 16 februarie 2009

Gandirea Mongola

...Astfel este gandirea mongola , procedeaza la numiri ale lucrurilor de neclintit : tu , fraza , esti sef sau rege , cuvant , regina , haos , exist.Adoptata de cei multi , nu din pricina faptului ca nu ar avea de ales , ci tocmai pentru ca cei multi sunt liberi , iar ce inseamna animal liber inseamna si sa te regasesti in "capra seamanului" ; practica invective precum...sacrul si modestul. Scuipa , ragaie ,se usureaza in plina cursa si , in fond , ce importanta are , de vreme ce matura rusini si zgomote purificandu-se glorios in "neinvins si esential"!
Spuneam ca animalul e liber , iar zi de zi , cum nimeni nu pare sa le stea impotriva , tot soiul de imbecili se cred avizati sa umple activitati , reproducand mecanic dovezile lipsei de valori.Cea mai mare nenorocire este ca "libertatile" se cultiva inca din leagan.Odata cu cresterea , nu mai sunt decat inlesniri , iar la varsta matura se transforma in delapidari , pentru ca in stadiul actual al omului-animal orice societate este imbacsita de mediocritati.
In libertatea mea mi-am permis sa iubesc ce e mediocru , dar sunt lucruri pentru care altii si-au rascumparat mediocritatea in valori ingropate.
Nu exista masini de fabricat cetateni perfecti , erau candva scoala , armata , educatia...Exista aruncatoare de sfidari , sunt inimitabili sfidatori , sunt rateuri putrezite , sunt dejectii , sunt zgomote ,sunt petice de piele unsuroasa , sunt...oameni liberi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu