vineri, 20 februarie 2009

Jurnal tarziu

Priveam in oglinda mai devreme ; "The more I drink , the better you look"
/.../ Nu , nu sunt exemplar cum imi spunea cineva! Nu sunt un exemplu cand vine vorba de dat sau primit fericire.Derivele mele , balbaielile si impleticirile mele , gandirea dezarticulata , obsesiile pentru cai , putinatatea reveriei , furia de a trai , iubirea mea pentru nopti clare , somnul agitat , rateuri grosiere la indatoriri simple , necredinta mea intr-un Dincolo...propozitii fara continut.
Reguli si certitudini imi ceri?Iti pot insira dupa cum vreau si simt , cateva...inaplicabile, dar ti le insir :
- Fii crud , fii dur , neiertator cu imbecilitatea in actiune : cea care iti bareaza drumul , cea care iti vrea pielea fiindca esti diferit.Fa pe tavalugul si inlatura cu un gest prietenul cel mai bun daca prezenta lui dauneaza demersului tau roditor , spulbera iubirea daca e pe cale sa-ti inmoaie dorinta de a-ti crea poteci,vise si naluci.
-Striveste viermii ce-ti naclaiesc limbajul de rutina
-Gandeste samanta , actioneaza seminal , ocoleste seminariile de "bune maniere" cand stii prea bine ca nimeni in afara de tine nu va respecta nici macar jumate' din reguli
-Apropie-te , sapa , risca-ti ratiunea integra si cauta cel mai indepartat si intunecat colt al adevarului tau rusinos.E o truda de mare cuprindere , care pretinde prudenta , indrazneala si mult tutun.In orice moment , adevarul asta care e basculant , te poate transforma dintr-un cetatean cumsecade intr-un calau cu mantia manjita de flegmele prostimii.Da , da , da , sunt fixatii morale , sunt lacune hranite constient.
-Fii martor vigilent al cursului societatii , politicii , activitatii de aprozar si piata Matache...dar ramai surd la tampenii care iti manjesc obrajii tai pudrati cu laptic de sugar
Daca , sentimental , inclini spre stanga du-te acasa si fa-te una cu cea mai plina sticla de alcool si vezi cum toate se deruleaza mai clar , mai sacadat...catre dreapta
- Gandeste ca nu exista decat 3 probleme.Omul in fata mortii.Omul in fata iubirii.Si omul in fata Oglinzii.Nu stiu de ce dar imi pare ca toatea astea,chiar daca sunt atat de diferite , sunt al dracu' de asemanatoare.Restul e un fel de dute-vino cu semnificatie bio-practica.
-Distruge , dar nu o face decat daca ai certitudinea , ca poti inalta in loc vreun turn semet , ivit din nebunia ta , vreun castel locuibil deasupra ruinelor pe care le-ai lasat in urma.Daca totusi o faci,te poti duce sa te uiti in oglinda sa vezi cat de putin insemni
-Invata sa nu te mai temi de singuratate , cultiv-o imediat ce simti in ea un templu.Intreaba-te daca nu ai prea multi prieteni , adica prea multi adversari ai linistei tale.
Asadar , ma conformez...ma duc sa ma privesc in oglinda!
Toata stima!"The more you look , the better I drink"...




Un comentariu:

  1. Regula 1 (cuvinte cheie) : omul puternic iubeste mai mult, iubeste primul si iubirea lui face DIFERENTA - nu exista imbecilitate in actiune exista doar toleranta din dragoste :)
    Regula 2: sa nu uitam, visele se cladesc in actiune si ele se afla la un univers distanta de rutina . Intrebarea e : merg visele tale cu viteza luminii?
    Regula 3 : Simte samanta, actioneaza seminal, pastreaza seminariile de "bune maniere" , nu deveni ca "nimeni" din jurul tau , prima regula a jocului - un lucru facut pe jumatate iti poate aduce o victorie dar e o iluzie sa crezi ca te aduce cu un pas mai aproape de visele tale
    Regula 4 : (un fel de confirmare)ratiunea intr-o lume "printre oameni" nu poate avea ca atribut integritatea dar se poate salva numindu-se o ratiune constienta. Adevarul insa , nu poate fi rusinos si te salveaza de proiectia prostimii in ograda ta cu conditia sa ii permiti sa te insoteasca macar 18 ore din 24 pe zi . Eu stiu ce fac si in celelalte 6 ore, tu stii?
    Regula 5 : Traiesc intr-o lume condusa de altii, parcurc de multe ori un sir de evenimente pe care nu le pot schimba , imi sunt indispensabile anumite actiuni DAR aleg mereu sa nu depind de circumstante , si - mi iese intotdeauna pt ca nu pierd din minte, in alegeri, niciodata scopul
    Regula 6 : Exista 3 solutii . Moartea mi-e partener sine qua non , altfel cum as sti ca trebuie sa - mi traiesc viata clipa de clipa cu intensitate? Iubirea ma ajuta in toate momentele vietii mele sa inteleg ce inseamna "cu intensitate". Si, cand ma uit in oglinda, sper intotdeauna ca data viitoare sa le vad pe cele doua (moartea ca viata , iubirea ca mod)in ea , iar actiunile mele vor merge mereu pe drumul aratat de oglinda.
    REGULA 6 : Pastreaza greselile , sunt omenesti si iti pot darui lectia pentru a merge mai departe intr-un mod demn. NICIODATA sa nu te uiti in oglinda si sa -ti spui ca nu insemni nimic , priveste in oglinda si o sa vezi ca INSEMNI TOTUL.
    Regula 6 : Nu poti sa ai niciodata prea multi prieteni , dar daca vrei sa-ti gasesti cel mai bun prieten asculta-te pe tine insuti, daca te iubesti - ai gasit cheia sa nu mai simti niciodata singuratatea.

    Sper sa scrii si ce-ai vazut in oglinda, sa nu-ti lasi cititorii in suspans.
    Sincer mai sper si sa scrii ca te uiti in oglinda si iti admiti ca inventezi valori, spun "inventezi" pentru ca singurul mod in care valorile sunt pe bune e atunci cand faci tot posibilul sa alungi minciuna din viata ta. :) Esti un om minunat , fara indoiala, tre' totusi sa renunti la inventii si sa lasi sa se vada !!!

    RăspundețiȘtergere